Opvallen met jouw bod bij het aankopen van een woning: 5 tips!

 1. Biedt geen standaard prijs
  Je bent al snel geneigd een mooi rond bod op tafel te leggen. Zoals €325.000 of €475.000. Met zo’n getal val je alleen niet op, zeker niet in deze hectische huizenmarkt. Je kunt ook meer opvallen met jouw bod bij het aankopen van een woning! Kies voor een tactisch getal. Denk bijvoorbeeld aan €327.750. Wil je echt opvallen? Verwerk dan bijvoorbeeld het huisnummer in de prijs.

 2. Leef je in in de verkoper
  Vaak speelt een gunfactor ook een rol bij de verkoop van een woning. Leef je in in de verkoper en laat je gevoel spreken. Schrijf bijvoorbeeld een korte motivatie. Waarom zie jij jezelf daar al wonen en waar zou je het meest van genieten? Wellicht omschrijf je precies waarom de verkopers toendertijd voor het huis gevallen zijn. Als de biedingen niet te ver uiteenlopen kan dit net de doorslaggevende factor zijn.

 3. Denk niet alleen aan het hoogste bod
  De hoogste bieder wint. Dit gaat niet altijd op en denk bijvoorbeeld ook eens aan de voorwaarden. Probeer bij de bezichtiging te achterhalen wat nog meer belangrijk is voor de verkoper. Misschien heeft de verkoper een klushuis gekocht waar hij eigenlijk nog zes maanden werk aan zal hebben. In dat geval kan je aangeven dat een langere wachttermijn geen probleem is. Zoekt de verkoper zekerheid? Overweeg dan (na grondig onderdoek) om zonder ontbindende voorwaarden te bieden.

 4. Durf de knoop door te hakken
  Een huis is waarschijnlijk je grootste aankoop ooit. Zeker bij je eerste huis is dit enorm spannend. Je krijgt een halfuurtje om te bezichtigen en moet daarna besluiten of je daar een gigantisch bedrag voor over hebt. Luister naar je gevoel, gelijk bij binnenkomst. Zie jij jezelf hier wonen? Als het antwoord ja is op die vraag kun je een bod uitbrengen.

  Focus op je gevoel, dan focust de aankoopmakelaar op de staat van de woning. Zo kom je samen tot een goed besluit. Ben je gelijk zeker van je zaak? Laat de aankoopmakelaar dan polsen bij de verkoopmakelaar hoe de verkopende partij erin staat. Wellicht is het slim een bod on the spot uit te brengen!

 5. Schakel kennis in
  Samen sta je sterk. Daarom is het in de huidige huizenmarkt verstandig om hulp in te schakelen. Met jarenlange kennis van de huizenmarkt en de stad maak je de  meeste kans. Een aankoopmakelaar houdt het hoofd koel. Wij gaan niet voor de eerste de beste woning, maar zorgen ook dat je geen pareltjes aan je voorbij laat gaan.

Bonustip: Stel iedereen op de hoogte van je zoektocht
Ben je op zoek naar een woning? Breng dan iedereen op de hoogte. Wellicht doet er zich een keer een kans aan buiten de bekende paden. Hoe actiever je bent, hoe beter. Hoe meer mensen met je meekijken, hoe meer kans je hebt. Volg niet alleen het woningaanbod van Funda, maar ook bijvoorbeeld de instagram pagina’s van makelaars. Hier zie je soms al eerder een sneak peek van een woning!