Do or don’t: je huis verkopen in de zomer

De zomer is weer aangebroken en de zomervakantie staat om de hoek. Je wilt je huis verkopen, maar twijfelt of dat nu wel verstandig is. Dat is nergens voor nodig. Wij zeggen: doen! Dat je woning verkopen in de zomer minder verstandig zou zijn, is een regelrechte fabel. Waarom je je huis nu juist wel te koop moet zetten? Wij zetten het voor je op een rijtje:

De uitstraling van je huis

De zon schijnt. Los van dat iedereen daar een stuk vrolijker van wordt, waar je als verkoper overigens ook profijt van hebt, heeft dit een positieve invloed op de uitstraling van je woning. Er valt veel meer licht naar binnen, waardoor je huis al snel nog gezelliger oogt. Daarnaast staat alles in bloei, oftewel geen kale tuin op de foto. Een strakblauwe hemel, een tuin of balkon in bloei en mooie lichtinval. De perfecte omstandigheden om je huis te laten fotograferen en om potentiële kopers te laten bezichtigen. Zo laat jouw woning gegarandeerd een goede indruk achter!

Meer vrijheid met bezichtigingen

Niet alleen jij, maar ook kijkers hebben in de zomer doorgaans meer tijd. Door de huidige huizenmarkt zijn afspraken lastig in te plannen op een handig moment voor de koper. In verband met hun werk zullen mensen dus ook niet altijd kunnen komen kijken. Doordat het in de zomer langer licht is, is je huis zowel overdag als op het begin van de avond goed te bezichtigen. Bezichtigen buiten de werktijd is hierdoor weer een optie en trekt veel potentiële kopers. Zo sta jij al een streepje voor bij de potentiële kopers. 

Opvallen met je woning

De aanname dat je huis minder snel verkoopt in de zomer is een fabel. Toch staan er daardoor nog steeds minder huizen te koop in de zomer dan in het voorjaar. Een groot voordeel: jouw huis verdwijnt niet binnen een week naar pagina 10 op Funda. In de zomer kun je rekenen op minder concurrentie waardoor je huis meer opvalt. Wil je niet overschaduwd worden door vergelijkbare woningen? Zet je huis dan te koop in de zomer!

Do or don’t? Volg je gevoel

Is je huis verkopen in de zomer een do of een don’t? Wat ons betreft is het zeker een do, maar geen must! Zet je huis te koop op het moment dat jij je er prettig bij voelt. Je huis verkopen in de zomer is een spannende gebeurtenis. Laat je daarom leiden door je gevoel en niet door het seizoen.